Job Swapping


Afgelopen maart ruilde ik een maand van baan met Mercedes Azpilicueta. Mercedes is een Argentijnse performance kunstenaar, ik ben lector Change Management aan De Haagse Hogeschool.

Deze job swap was keurig voorbereid. The take-over paste uitstekend binnen de ambities van het lectoraat om de relatie tussen kunst en organisatie te onderzoeken, ik had een scherp beeld bij de meerwaarde van dit specifieke onderzoeksproject en ook vanuit projectmanagementperspectief was alles tot in de puntjes geregeld.

En dan ga je het doen.

Maanden later ben ik nog steeds chocola aan het maken van The take-over.

Slechts een deel van de sense-making heeft betrekking op de vragen en kwesties die me zo helder voor ogen stonden bij aanvang van het project. Het leeuwendeel van de écht interessante vragen dringt zich pas gaandeweg op, wanneer je je overgeeft aan de professionele praktijk die zo ver afstaat van de jouwe, of zelfs wanneer je het project al afgerond dacht te hebben. Sommige van die onaangekondigde leermomenten zijn guitig en prima te behappen, andere zetten je echt aan het denken.

Op 2 november, tijdens THNK FST, weer een poging tot chocola, ditmaal over de vraag of The take-over me misschien niet meer verteld over m’n eigen baan dan over die van Mercedes.

Alleen voor medewerkers en studenten van De Haagse Hogeschool. Als niet het geval, dan toch: gewoon zeggen dat u van baan / studie ruilt.

Donderdag 2 november
10-11 uur
Speakers’ Corner
hoofdvestiging De Haagse Hogeschool


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s