M&C Quarterly pakt uit met themanummer over kunst


Kunst en organisaties. Het borrelt, broeit, groeit en gloeit.

M&C Quarterly hoofdredacteur Leonard Millenaar schrijft dat hij nog niet eerder zoveel ideeën, namen en artikelen aangereikt kreeg als in de aanloop naar het themanummer Kunst.

Millenaar ziet dat kunst zich vanuit verschillende invalshoeken laat combineren met organisaties: “Allereerst: werken in de cultuursector. Bastiaan Vinkenburg beschrijft hoe Berenschot adviseert in deze sector en Walter Ligthart vertelt over zijn bestuurlijke periode bij Het Nationale Theater. Een tweede invalshoek is het inzetten van kunst(enaars) als interventie, zoals Art Partner en Productiehuis Plezant op prachtige wijze laten zien. Natuurlijk is er ook aandacht voor de aanwezige kunst in adviesbureaus: de kunstcollectie van Twynstra Gudde is in beeld gebracht. Een wellicht onverwachte invalshoek is de adviseur als onderwerp van kunst: in 1975 liet de Nederlandse Organisatie Kring (NOK) zich vereeuwigen op het doek. Dick van Ginkel ging op zoek naar de beelden en het bijzondere verhaal erachter.”

Erg blij met de aandacht die M&C Quarterly schenkt aan het werk dat we als lectoraat Change Management op dit front verrichten. Klik hier voor het uitgebreide interview. Maar leuker nog: je kunt hier een los exemplaar van deze fijne editie M&C Quarterly bestellen.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s