8 mei: Hack Den Haag


[wij zijn hier, jullie ook?]

++++++++++++++++++++++++++++++++

Open [space]

icx-logoHet doel van ICX is het mooier, leefbaarder, duurzamer en succesvoller maken van Den Haag. Dit willen we bereiken door het initiëren van ‘hacks’: civic hacks of culture hacks in de vorm van projecten en interventies voor en door de mensen in de stad die grenzen oprekken, patronen doorbreken en systemen interveniëren om mogelijkheden en kansen bloot te leggen.

Dit gaan we de komende maanden doen aan de hand van een aantal thema’s.

Het eerste thema is open [space].

In dit thema willen we onderzoeken hoe we ruimtes kunnen hacken. Daarmee bedoelen we natuurlijke fysieke ruimtes als parken, pleinen en architectuur. Maar het gaat ook over leegstand, hoe het wonen van de toekomst eruit ziet en de invulling en het gebruik van de openbare ruimte.

Daarnaast gaat het ook over vormen van ruimte die minder tastbaar zijn zoals de ‘white spaces’ die kunnen worden gebruikt voor internetverbindingen en The Internet of Things. Maar ook abstracte vormen van ruimte zoals vrijheid en ruimte in je hoofd of in bestaande systemen om tot nieuwe creatieve en innovatieve ideeën te kunnen komen.

We starten met een ronde tafel / brainstorm sessie en rapid proto-typing om samen in kaart te brengen wat mogelijk is en ideeën te bedenken. De ideeën die uit deze sessie komen gaan we in de aansluitende periode uitwerken en realiseren en het thema wordt afgesloten met een presentatie en publicatie.

Wij willen u uitnodigen om deel te nemen aan deze eerste sessie rond het thema Open [space].
Lokatie: ICX, Stille Veerkade 19, 2512CM Den Haag
Datum: 8 mei 2015
Tijd: 14.00u tot 17.00u

Aanmelden:
Stuur dan een email naar stille@i-c-x.org

+++++++++++++++

Zie: http://www.i-c-x.org


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s